ANNE+ is een dramaserie over het (liefdes)leven van Anne, een lesbische twintiger uit Amsterdam. In elke aflevering leren we meer over Anne en haar oude en nieuwe liefdes. Maar ook over haar vrienden, familie en collega’s. De focus per aflevering ligt altijd op Anne “plus” iemand uit haar leven. ANNE+ is een lichtvoetige serie over identiteit, relaties en je plek in de wereld ontdekken. De serie is door de makers bedacht en opgezet vanwege het gebrek aan positieve queer representatie in film en televisie. Het team van ANNE+ bestaat overwegend uit vrouwelijke, queer filmmakers. Iedereen die meewerkt voelt zich persoonlijk verbonden met het project en vindt het belangrijk om een verschil te maken. Na een vliegende start op basis van crowdfunding en vrijwillige medewerking van alle cast en crew, zijn Millstreet Films en BNNVARA aangehaakt. Zij hebben de afwerking van het eerste seizoen en het volledige tweede seizoen gefinancierd.

Seizoen 1

Het weekend dat Anne (24) op zichzelf gaat wonen komt ze haar ex-vriendin Lily tegen. Lily was haar eerste vriendin en er is veel gebeurd sinds ze vier jaar geleden uit elkaar zijn gegaan. Tijdens het weekend kijkt Anne terug op alle relaties die ze heeft gehad tijdens haar studententijd in Amsterdam. In zes afleveringen leren we over Anne’s turbulente liefdesleven en hoe deze diverse meisjes en verschillende relaties hebben bijgedragen aan wie ze vandaag is.

Seizoen 2

Het lijkt de 24-jarige Anne allemaal mee te zitten: ze heeft een baan bij een creatief bureau, ze date met een leuk meisje, heeft genoeg goede vrienden en woont in een tof huis in Amsterdam. Toch gaat ze niet helemaal lekker. Ze wil iets anders, maar weet niet waar ze moet beginnen en raakt constant afgeleid. Zeker wanneer een ex onaangekondigd op de stoep staat, terwijl ze ook al gedoe met een andere ex heeft. Haar ouders hebben hun eigen dingen om mee te dealen, dus daar kan ze niet op rekenen en haar vrienden hebben soms wel iets anders aan hun hoofd dan het leven van Anne. Ze zou ook echt eens moeten kijken naar die rekeningen die zich opstapelen op haar keukentafel. Dat volwassen leven is toch anders dan ze zich had voorgesteld. Want hoe doe je dat nou, vrienden, werk en relaties balanceren?