News

Update!

14-1-2020

Lieve volgers!

Er is VEEL gebeurd sinds we voor het laatst onze website hebben geupdate. Sommigen van jullie zijn misschien op de hoogte gebleven via onze facebook of Instagram, maar voor degene die dat niet zijn, dit is er gebeurd: we hebben een tweede seizoen opgenomen, zijn de hele wereld over gereisd, en ons eerste seizoen komt deze week wereldwijd uit op YouTube.

Na een hartverwarmde première op het Nederlands Film Festival, werd ANNE+ ook uitgezonden bij de publieke omroep, op tv. Kort daarna hebben we gepitched voor een tweede seizoen, en met succes! In oktober hadden we onze laatste draaidag en ons tweede seizoen komt uit op 03.03.2020. Het zal net als seizoen 1 worden uitgezonden door BNNVARA, zowel op tv als online via NPO Start Plus. De afleveringen worden langer en er zijn er meer! We hebben 8 afleveringen van 25 minuten gemaakt. Dat gaf ons de kans om meer te vertellen over de personages die we al gezien hebben in seizoen 1, maar ook om een aantal nieuwe karakters te introduceren. Zoals je je misschien kan voorstellen is een (zo veel groter) tweede seizoen mogen maken een droom die uitkomt. Zeker als je je bedenkt hoe dit allemaal is begonnen, op vrijwillige basis, vanuit een hele grote overtuiging dat deze serie belangrijk was om te maken.

In de tussentijd, hebben we ook de wereld over gereisd, langs verschillende filmfestivals. ANNE+ beleefde haar internationale première op het Tribeca Film Festival in New York. Fun fact: daar ontmoetten we Orange is the New Black ster Laura Gomez, die verliefd werd op de serie en nu in ons tweede seizoen te zien zal zijn.

Na Tribeca draaide de serie op een aantal LGBTQ+ filmfestivals. We vertoonden ANNE+ op onder andere Inside Out Toronto, Outfest LA, Gaze Dublin, MixBrasil Sao Paolo en Image+Nation Montréal. We wonnen de Jury Award op het North Carolina Gay and Lesbian festival, en ANNE+ werd genomineerd voor de Prix Europe 2019.

Het was een absurd en geweldig jaar. Onze creators vergezelden de serie naar het buitenland om Q&A’s te doen, en hebben zo veel inspirerende mensen ontmoet. Andere queer filmmakers, maar ook een internationaal publiek dat heel goed reageerde op de serie, en ons vaak vertelden dat ze niet konden wachten om de serie te delen met hun vrienden.

Dat laatste is nu eindelijk mogelijk – zoals we een tijd geleden al beloofden. Vrijdag 17 januari 2020 zal ANNE+ seizoen 1 wereldwijd uitkomen op YouTube. Bedankt voor jullie geduld.

Het is een super spannende tijd voor ons, we zijn heel benieuwd naar wat er in de toekomst nog allemaal te gebeuren staat!

Veel liefs,

ANNE+ team

Update voor onze internationale volgers

18-10-2018

In 2,5 jaar hebben we een lange weg afgelegd. Wat begon als een klein idee escaleerde in een webserie met wereldwijd volgers. Het goede nieuws is dat we in Nederland de serie hebben uitgebracht. Samen met onze producent Millstreet Films werken we hard aan onze internationale release. Geloof ons als we zeggen dat dit onze grootste wens is: we willen dat ANNE + de wereld rondreist. We willen jullie bedanken voor jullie geduld en weet dat jullie enthousiasme en ondersteuning echt helpen, dus blijf alsjeblieft liken en delen – zodat we kunnen bewijzen hoeveel support er overal ter wereld is.

ANNE+ M

18-9-2018

ANNE+ bij Margriet van de Linden!

Kijk hier het item terug.

ANNE+ kaartverkoop NFF

31-8-2018

Op 30 september gaat ANNE+ in première tijdens de 38e editie van het Nederlands Film Festival in de Stadsschouwburg Utrecht. Op de première zijn in aanwezigheid van cast en crew de zes delen achter elkaar te zien. De kaartverkoop voor de première van ANNE+ ging zo snel, dat de tickets binnen één dag waren uitverkocht.

Vanaf maandag 3 september zijn er tickets te koop voor de andere vertoningen van ANNE+ tijdens het festival. Klink hier om jouw kaarten te scoren!

Lukt het niet om bij een vertoning van ANNE+ tijdens het NFF te zijn? In het najaar wordt de serie landelijk uitgezonden door BNNVARA en 3LAB, zowel op tv als online.

 

ANNE+ première op NFF 2018

19-7-2018

ANNE+ zal op 30 september haar Nederlandse première beleven op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Claire van Daal, programmeur film en televisie bij het Nederlands Film Festival: “Hanna van Vliet blijkt opnieuw een groot talent maar wat een feest ook om actrices als Djamila Landbrug en Joy Wielkens te zien. Treffende dialogen én monologen, een prestatie om dit zo kort na je afstuderen neer te zetten.”

SERIES MANIA

29-3-2018

Met trots kunnen we zeggen dat ANNE+ geselecteerd is voor de short form competitie van Festival SERIES MANIA in Lille. Daar zal op 4 mei ANNE+ haar wereldpremière beleven met 3 afleveringen. De officiële release van de complete serie is nog niet bekend, maar we houden jullie op de hoogte!

KOFFIETIJD

8-12-2017

Op 8 december 2017 waren bedenker en scenarist Maud Wiemeijer en actrice Hanna van Vliet te gast in Koffietijd om te praten over de serie en de crowdfunding. Kijk het item (vanaf 28:30) hier terug.

METRO

1-12-2017

Bedenker en scenarist Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux werden geïnterviewd door Metro. Lees het artikel van 21 november 2017 hier.

CINECROWD

29-11-2017

De webserie over het turbulente liefdesleven van de lesbische twintiger Anne valt op. Een eerste teaser werd deze zomer in korte tijd ruim dertigduizend keer bekeken en besproken in De Volkskrant, Het Parool en het Amerikaanse Curve Magazine. Om de serie verder te kunnen realiseren hebben wij op 20 november een crowdfundactie gelanceerd, die wordt ondersteund door o.a. schrijfster Maartje Wortel, cabaretière Yora Rienstra, voetbalster Leonne Stentler en theatermaakster, schrijfster & (stem)actrice Anne van Veen. Voor interviewaanvragen met de regisseur en de scenarist, neem contact op met ANNE+ via info@anneplus.nl.