In het kader van de 3LAB Serie Contest 2020 werkt de ANNE+ Stichting, in samenwerking met de NTR, aan de pilot voor de webserie Selfmade Man: een zesdelige dramaserie over de eerste stappen van de 19-jarige Mason in zijn transitie van meisje naar man. Wanneer Mason zijn traject aan de genderpoli start, komt de zoektocht naar zijn genderidentiteit in een stroomversnelling terecht. Iedere aflevering begint in de genderpoli, waar Mason door de gesprekken met de genderpsycholoog iedere keer weer een nieuwe vraag krijgt voorgeschoteld die hem doet nadenken over zijn identiteit.

De vier bestuurders van de ANNE+ Stichting hebben ieder hun eigen expertise en kracht, van waaruit wij Selfmade Man ontwikkelen en produceren. Vanuit onze vakgebieden als respectievelijk regisseur, scenarist, actrice en producent gebruiken we onze kennis en ervaring om dit project en de beginnende regisseur Flip Zonne Zuijderland, scenarist Tine Tabak en co-creator Matthew Pijnacker Hordijk, een vliegende start te geven. Valerie Bisscheroux is naast creatief producent ook regiecoach van Flip, Maud Wiemeijer coacht Tine Tabak in het schrijfproces van de scenario’s, Hanna van Vliet begeleidt het casting- en repetitieproces en Laura Bouwmeester is producent van de serie.

We willen met deze productie pionieren in het mogelijk maken van transrepresentatie zowel voor- als achter de camera. Regisseur Flip Zonne Zuijderland – zelf transman – krijgt de ruimte zijn eigen verhaal te vertellen. Het castingproces draait om het vinden van acteurs die zelf transgender of non-binair zijn, en in verschillende fases van hun transitie zitten. Het is opmerkelijk dat er in het Nederlandse medialandschap weinig tot geen transgender acteurs bekend zijn. Voor Selfmade Man stellen we de casting open voor non-acteurs, om de beste persoon voor de rol(len) te vinden.

De pilot is vanaf februari 2021 te zien op YouTube.

Trailer