Hanna van Vliet

Hanna van Vliet

Anne

Hanna van Vliet

Hanna van Vliet studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie. Aan ANNE+ werkt Hanna, naast als actrice, mee als co-creator. Ze had eerder rollen in films als Oh Baby, Broers, Ron Goossens Low-Bugdet Stuntman en de Netflix serie Toon. In 2021 komt de film Quicksand uit, waarin ze de hoofdrol vertolkt. Naast haar werk voor de camera, is ze ook regelmatig in het theater te zien. Ze speelde hoofdrollen in musicals als De Tweeling, Fiddler on the Roof en Pippi Langkous. Ze werd twee keer genomineerd voor een Musical Award voor Beste Actrice. Hanna zet zich in voor een brede representatie van queer- en vrouwenrollen in het Nederlandse film- en tv landschap. Voor haar rol in ANNE+ werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Actrice in een dramaserie op het Nederlands Film Festival 2020.

Foto: Passian Smit

Jouman Fattal

Jouman Fattal

Sara

Jouman Fattal

In 2015 studeerde Jouman Fattal af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien is ze uitgegroeid tot een veelzijdige actrice, theatermaker en schrijfster. Ze speelde hoofdrollen in de dramaserie Project Orpheus en de tv-serie De Zuidas, hiervoor werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Actrice. In 2019 speelde Jouman rollen in Gelukzoekers en de online webserie ANNE+. Op het podium speelde ze in Noem het Maar Liefde, evenals in de solovoorstelling Quatsch, als onderdeel van het Amsterdam Fringe Festival. In 2020 speelt ze de hoofdrol in de theatervoorstelling Broken Winged Bird, een coproductie van Frascati Productions en Theater Na de Dam. Daarnaast zal Jouman onder andere te zien zijn in tv-series als Koppensnellers, Nieuw Zeer en het tweede seizoen van ANNE+.

Foto: Ilja Keizer

Thorn de Vries

Thorn de Vries

Lou

Thorn de Vries

Thorn de Vries begon met performen als Drag King in 2017. Al snel werd hen onderdeel van de House of Vineyard. Onder de naam Thorn Vineyard stond hen op diverse grote podia, zoals Lowlands, Pride Amsterdam en Paradiso. Tijdens de Superball 2020 ontving Thorn een nominatie voor New Upcoming Talent. In 2020 en 2021 speelde die de rol van Lesley in de jeugdserie SpangaS de Campus. Daarnaast is Thorn werkzaam als vrijwilliger bij COC Netherlands en geeft lessen over genderidentiteit en seksuele diversiteit op scholen. ANNE+ is Thorns filmdebuut.

Foto: Roeltje van de Sande Bakhuyzen

Jade Olieberg

Jade Olieberg

Jip

Jade Olieberg

Jade Olieberg is een van de meest getalenteerde Nederlandse actrices van haar generatie. Ze speelde in een aflevering van de Amerikaanse CBS hit-serie RANSOM (2018) en bemachtigde vervolgens de hoofdrol in de Netflix Orginal series ARES. De serie kwam wereldwijd uit op Netflix in 2020. Al op jonge leeftijd speelde Jade de hoofdrol in de internationaal succesvolle jeugdfilm Hoe Overleef Ik Mezelf? (2008). Sinds haar afstuderen aan de Academie voor Theater en Dans Amsterdam in 2016, verscheen ze in hoofd- en bijrollen in verschillende films en langlopende series; Van God Los (2011), Overspel (2012), Penoza (2017), Ik Weet Wie Je Bent (2018), de Duitse serie Der Amsterdam Krimi (2020) en ANNE+ seizoen 1 en 2 (2018-2020). Daarnaast is ze ook te zien geweest op het toneel, waaronder LAURA H., de theaterbewerking van het prijswinnende boek over een Nederlandse ISIS-bruid. Voor deze rol werd Jade genomineerd voor de prestigieuze Theo d’Or theaterprijs. De komende tijd is ze te zien in meerdere films en series zoals Drijfzand (2021), Good Bad Girl (2021) en de film van ANNE+ (2021).

Foto: Shannon Kanhai

Eline van Gils

Eline van Gils

Lily

Eline van Gils

Eline is in 2014 afgestudeerd aan de Toneel- en Kleinkunstacademie in Amsterdam. In haar laatste jaar liep ze stage bij diverse theatergezelschappen zoals het NNT, Zeelandia en bij regisseur Koos Terpstra. Na haar opleiding speelde Eline naast de tv-series ANNE+ en Thuisfront in veel verschillende voorstellingen van jonge makers. Eline heeft veel ervaring met het spelen voor een jong publiek. Ze werkt als vaste actrice bij theatergezelschap Playback waarmee ze door het hele land tourt. Deze voorstellingen gaan over het bespreekbaar maken van moeilijke thema’s zoals seksualiteit, pesten en imago. In 2021 tourt ze met de voorstelling 'George en Eran worden veganisten' door Nederland en speelt ze een rol in 'Verdwenen Dagen’, een korte film voor Videoland van regisseur Jim Süter.

Foto: Roeltje van de Sande Bakhuyzen

Jesse Mensah

Jesse Mensah

Max

Jesse Mensah

Jesse Mensah (1993) is in 2016 met de theatervoorstelling Fort Europa afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In het theater was hij o.a. te zien bij Theater Utrecht in Stad der blinden, Een soort Hades en Platonov; bij de Toneelmakerij in Lear en De verbeelde stad op het Over het IJ Festival; bij Toneelschuur Producties in Weg met Eddy Belleguele (NTF-selectie 2020) en bij Orkater Nieuwskomers met zijn eigen collectief in Illias. Jesse speelde rollen in verschillende televisieseries en was een vaste presentator van het kinderprogramma Willem Wever. In ANNE+ vertolkt Jesse de rol van Max.

Foto: To Huidekoper

Huib Cluistra

Huib Cluistra

Teun

Huib Cluistra

Huib studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Na zijn afstuderen speelde hij in televisieseries als ANNE+ (seizoen 1 en 2), Dertigers, Flikken Maastricht, Jeuk, Familie Kruys en SpangaS. Daarnaast was hij te zien in de bioscoopfilm De Zevende Hemel en verschillende reclames. Ook was hij te zien in voorstellingen bij Literair Theater Branoul in Den Haag, in het Amsterdamse Bos, op festivals als Fringe en De Karavaan en was hij te zien in ANNE, over het leven van Anne Frank, Circus Reve, Poz Paradise in de Stadsschouwburg Amsterdam, Ghost Stories en meest recentelijk in Ach Mijn Wederhelft in Frascati Amsterdam.

Foto: Hetty de Kruijf

Ayla Çekin Satijn

Ayla Çekin Satijn

Maya

Ayla Çekin Satijn

Ayla is (stem) actrice, regisseur en moderator. Ze is naast ANNE+ te zien in de serie Het F-woord en binnenkort in de series Deep Shit (NPO) en Dirty Lines (Netflix). Ze is een Turkse queer vrouw en voelt een groot belang voor representatie van vooruitstrevende vrouwenrollen. Ze tourde met verschillende theatergezelschappen zoals Toneelgroep Oostpool en Club Lam, waarbij zij naast actrice ook artistiek inhoudelijk verantwoordelijk is. Ook presenteerde Satijn de ochtendshow van Oerol in 2019 en maakte ze de podcast “Vrouwenrol”. Momenteel maakt ze haar debuut als regisseur met haar zelfgeschreven korte film Beş op het Nederlands Film Festival.

Foto: Martine Kamara

Amy van der Weerden

Amy van der Weerden

Daantje

Amy van der Weerden

Amy van der Weerden studeerde in 2015 af aan de acteursopleiding van Toneelacademie Maastricht. Amy speelde in de Netflix serie 'Toon' en de webserie 'Toen wij de tijd hadden'. Ook was ze te zien in de televisieserie 'ANNE+’, 'Adem in, Adem uit’, 'Flikken Rotterdam' en in de romantische komedie ‘Single39'. Ze speelde in verschillende toneelproducties: 'TheDreaming' (i.s.m. De Warme Winkel), ‘Het Ontmoetingsbureau' en 'Better Safe Than Sorry' van Merel Smitt, 'Paradise Pigs' en 'Oor Overboord' van Jan Jasper de Vries, 'Kaptka' en 'Scherven' van Sytze Schalk. Ze is te horen in het hoorspel 'De Wraak van de Kaap' in samenwerking met TG Lampfret en Theater Walhalla.

Foto: Hetty de Kruijff

Anne-Chris Schulting

Anne-Chris Schulting

Stella

Anne-Chris Schulting

Anne-Chris Schulting studeerde in 2015 af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Tijdens haar opleiding speelde ze in producties bij Toneelgroep Oostpool en liep ze stage in de voorstelling Elektra bij NTGent. Na haar opleiding volgden producties bij onder andere Internationaal Theater Amsterdam, Theater Utrecht, Het Zuidelijk Toneel en Toneelschuur Producties met veel verschillende regisseurs. Verder is Anne-Chris ook te zien in de korte film Daan & Chris op YouTube en de net verschenen film Verdwenen Dagen op Videoland.

Foto: Roeltje van de Sande Bakhuyzen

Hein van der Heijden

Hein van der Heijden

Jos

Hein van der Heijden

Hein van der Heijden speelde in meer dan 80 film- en televisieproducties, vooral in Nederland en België. Een hoofdrol speelde hij in de Nederlands/Italiaanse serie ‘La Famiglia’ die op Netflix kwam. In het theater speelde hij prijswinnende rollen, zoals die in Tjechovs ‘Oom Wanja’ en de titelrol in ‘Vincent van Gogh’. Hij was ook twee keer genomineerd voor de twee rollen in musicals waarin hij speelde. Scar in ‘The Lion King’ en ‘Sinatra’ in een musical over deze zanger. Sinds 2016 maakt Hein van der Heijden deel uit van het ensemble van ‘Het Nationale Theater’ in Den Haag.

Foto: André Sjouerman

Jacqueline Blom

Jacqueline Blom

Liesbeth

Jacqueline Blom

Jacqueline Blom speelde o.a. bij Het Nationale Toneel, Theatergroep Hollandia en RO Theater en in vrije producties. Ze was te zien in voorstellingen als ‘De Koopman van Venetië’, ‘Decadence’ en ‘Woman who walked into doors’, ‘Dogville’, ‘Welkom in de familie’ en ‘Aquarium’. Op televisie was zij te zien in series als Oogappels en ANNE+. En in Oud Geld, Loenatik, Penoza, Volgens Robert en Volgens Jacqueline. Dit seizoen speelde ze bij de Haarlemse Toneelschuur in het stuk ‘Beautyqueen of Leenane’. Daarnaast ontwikkelt ze scripts voor tv. En de podcast ‘de bitch en de hoer’ over het ontwarren en uitgraven van onderdrukkende systemen om vrouwen op hun ondergeschoven plek te houden.

Foto: Jacqueline de Haas

Romana Vrede

Romana Vrede

Jill

Romana Vrede

Romana Vrede was born in Suriname and moved to The Netherlands at a young age. In 2017, after being part of many theater companies, Romana has joined the ensemble of Het Nationale Theater (HNT). With Eric de Vroedt she worked on plays like The Nation, for which she was nominated for a Colombina (Best Supporting Theater Actress) and Race, for which she received a Theo d’Or (Best Leading Theater Actress). Romana has been active for more than 20 years in the Dutch entertainment industry. Currently she's working on a multimedia story named Tijd Zal Ons Leren for television, theater, podcast and as a talkshow, about the forgotten and suppressed heroes during colonial times. Romana also plays a leading role in the feature film I Don't Wanna Dance (2021).

ANNE+ Crew