Maud Wiemeijer

Maud Wiemeijer

Maud rondde in 2016 haar opleiding Theaterwetenschap af aan de Universiteit van Amsterdam, maar wist al lang dat ze wilde schrijven. Tijdens haar studie was zij regieassistent bij Advocaat van de Duivel, van Bos Theaterproducties. Eind 2015 bedacht ze het concept voor ANNE+, en schreef en ontwikkelde het eerste seizoen. In 2019 kreeg ze een ‘eervolle vermelding’ van de prestigieuze Kees Holierhoek Scenarioprijs 2019’ voor ANNE+ seizoen 1. Ook werkte ze als scenarist mee aan de 3LAB serie Bad Influencer (NL Film, AVROTROS) en schreef en ontwikkelde ze het volledige tweede seizoen van ANNE+ (8x25min). Maud is momenteel druk met het ontwikkelen van meerdere grote projecten, voor zowel film als televisie en Netflix, waaronder een drama serie over de opkomst van de tweede golf feminisme in Nederland in de jaren ’60 en een serie over de Nederlandse filmwereld . Ook werkt ze aan een boek en een podcast over rouwen. In haar werk schenkt Maud veel aandacht aan positieve representatie van LGBTQ+ personages, herkenbare verhalen, diverse personages en schrijft ze het liefst zo veel mogelijk vrouwelijke hoofdrollen. Door de jaren heen is ze zich steeds meer bewust gaan worden van de witte, heteronormatieve standaard in film en televisie en wil dat graag veranderen. Haar schrijfstijl is realistisch, gelaagd en no-nonsense.

Foto: Annabelle van Gils

Valerie Bisscheroux

Valerie Bisscheroux

Valerie studeerde in 2017 als producent af aan de Nederlandse Filmacademie. Ze werd genomineerd voor de FPN Award 2017, mede vanwege haar projectplan voor ANNE+, tevens haar regiedebuut. In 2018 werd Valerie voor ANNE+ genomineerd in de Debuutcompetitie op het Nederlands Film Festival. Daarna ontwikkelde en regisseerde ze ANNE+ seizoen 2 (8x 25 min). Valerie focust zich op positieve en genuanceerde representatie van LGBTQ+ karakters en storylines in films en series, en op sterke vrouwenrollen. Ze werkt momenteel aan haar eerste speelfilm (internationale co-productie), en ontwikkelt meerdere projecten voor zowel film als televisie, waaronder een zwart-komische roadtrip en een historisch drama.

Foto: Cor Booy

Hanna van Vliet

Hanna van Vliet

Hanna van Vliet studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie. Aan ANNE+ werkt Hanna, naast als actrice, mee als co-creator. Ze had eerder rollen in films als Oh Baby, Broers, Ron Goossens Low-Bugdet Stuntman en de Netflix serie Toon. In 2021 komt de film Quicksand uit, waarin ze de hoofdrol vertolkt. Naast haar werk voor de camera, is ze ook regelmatig in het theater te zien. Ze speelde hoofdrollen in musicals als De Tweeling, Fiddler on the Roof en Pippi Langkous. Ze werd twee keer genomineerd voor een Musical Award voor Beste Actrice. Hanna zet zich in voor een brede representatie van queer- en vrouwenrollen in het Nederlandse film- en tv landschap. Voor haar rol in ANNE+ werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Actrice in een dramaserie op het Nederlands Film Festival 2020.

Foto: Martine Kamara