Team

Maud Wiemeijer bedacht het concept en schrijft het scenario, Valerie Bisscheroux neemt de regie op zich. Hanna van Vliet, onder meer bekend van de musical De Tweeling (2015), Fiddler on the Roof (2017) en bioscoopfilm Oh Baby (2017) vertolkt de rol van Anne.

Cast

De ANNE+ cast bestaat uit jong Nederlands talent van de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie en andere toneelscholen/opleidingen.

Hanna van Vliet + Anne

Hanna van Vliet

Hanna van Vliet studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie. Ze had eerder rollen in films als Oh Baby, Broers, Ron Goossens Low-Bugdet Stuntman en de Netflix serie Toon. In 2020 komt de film Quicksand uit, waarin ze de hoofdrol vertolkt.

Naast haar werk voor de camera, is ze ook regelmatig in het theater te zien. Ze speelde de titelrol in de musical Pippi Langkous en een hoofdrol in de musical De Tweeling. Verder was ze te zien als Hodel in Fiddler on the Roof. Ook werkte ze bij Orkater, Toneelschuur Producties en De Toneelmakerij, en is ze in seizoen 19/20 te zien in Dangerous Liaisons van Bos Theaterproducties.

Voor haar rollen in De Tweeling en Fiddler on the Roof werd Hanna genomineerd voor een Musical Award.

Aan ANNE+ werkt Hanna, naast als actrice, mee als co-creator

 

Eline van Gils + Lily

Eline van Gils

Eline van Gils studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie. Tijdens haar studie werkte ze mee aan diverse producties zoals Kabaal en Liefde tijdens het Zeeland Nazomerfestival in Renesse en Thriller, dat werd opgevoerd in het Energiehuis in Dordrecht. In de armen van Morpheus is haar laatste voorstelling: een non verbale solo en afstudeervoorstelling aan de Toneelacademie Maastricht van regisseur Sanya Schreuder.

 

Sharai Rodrigues + Janna

Sharai Rodrigues

Sharai Rodrigues studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie en is werkzaam als theatermaakster en actrice. Tijdens haar studie werkte ze mee aan diverse producties, waaronder de jeugdvoorstelling De 101 Dalmatiërs van Bos Theaterproducties. Samen met collega Hannah Zwaving vormt zij de theatergroep Zusje Dood. Naast haar werk in het theater speelde ze ook in de film Alle tijd. Verder won ze het NK van de Nederlandse Bartenders Club (NBC) en is een van de trainers van ISAAC Company.

 

Djamila Landbrug + Sofie

Djamila Landbrug

Djamila Landbrug (1988) studeerde in 2010 af van de acteursopleiding aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Na deze opleiding volgde ze – naast haar acteerwerk – de opleiding Docent Beeldende Kunst aan de Willem de Kooning Academie. Ze is werkzaam als theaterdocent bij de Amsterdamse Jeugdtheaterschool, Buitenkunst en diverse middelbare scholen. Ze speelde in De andere stem en was theaterdocent bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Verder speelde ze o.a. bij Well Made Productions in A Raisin in the Sun en de Toneelschuur productie Wreed en Teder. Naast haar werk in het theater is ze ook in films en televisieseries te zien zoals Nieuwe Buren en Papadagen.

Kirsten Mulder + Esther

Kirsten Mulder

Kirsten Mulder maakte haar debuut op televisie in de serie Westenwind, en is vanaf haar afstuderen niet meer weg te denken van het toneel. Kirsten werkte enkele jaren samen met regisseur Marcus Azzini bij Teatro, daarna maakte zij onderdeel uit van het vaste ensemble van Toneelgroep Oostpool. Zij speelde hier hoofdrollen in voorstellingen als Van de brug af gezien, Tramlijn begeerte, Lulu, Angels in America (selectie Nederland Theater Festival 2015) en Demonen. Bij Toneelschuur Producties speelde ze onder andere in Andromache en Who’s Afraid of Virginia Woolf. Voor haar vertolking in deze voorstelling won zij een Columbina. Kirsten was ook te zien in films als Publieke Werken, Oud Zeer en in series als Moordvrouw, Flikken Rotterdam en Annie M.G.

Jouman Fattal + Sara

Jouman Fattal

Jouman Fattal (Syrië, 1992) is actrice, theatermaker en schrijver. Ze studeerde in 2015 af aan de acteursopleiding in Utrecht en ontwikkelt zich nu als maker en schrijver. Als columniste (o.m. Spunk, Joop.nl, radio NPO1 en Vileine) en theatermaker zoekt ze naar de angel in de samenleving en verlangt ze ernaar om zichzelf en haar publiek op een grappige, creatieve en soms pijnlijke manier een spiegel voor te houden. Ze speelde in televisieseries als Moordvrouw en Project Orpheus. In het voorjaar van 2016 maakte ze i.h.k.v. Fraslab de solo Terug. Deze solo werkt ze nu verder uit.

Jade Olieberg + Jip

Jade Olieberg

Jade Olieberg (1993) studeerde in 2016 af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie. In 2015 deed ze een masterclass bij Toneelgroep Amsterdam en een stage bij Toneelschuur Producties. Bij dit gezelschap speelde onder andere in Smekelingen en in 2016 werd ze gevraagd voor Nachtgasten. Verder was ze onder andere te zien in de film Zomer en televisieseries als VRijland, Van God Los, Moordvrouw, Celblok H, Dokter Deen, Flikken Maastricht, Penoza en de Amerikaanse CBS-serie Ransom. Hiernaast heeft ze net de voorstelling De Wereldvergadering van Orkater gespeeld op Oerol.

Amy van der Weerden + Daantje

Amy van der Weerden

Amy van der Weerden studeerde in 2015 af aan de acteursopleiding van Toneelacademie Maastricht. Ze liep stage bij Toneelgroep Maastricht in de voorstelling Alleen in Berlijn, onder regie van Aike Dirkzwager. Na haar afstuderen was ze te zien in de producties: The Dreaming (i.s.m. De Warme Winkel), Het Ontmoetingsbureau en Better Safe Than Sorry van Merel Smitt, Paradise Pigs en Oor Overboord van Jan Jasper de Vries, Kaptka en Scherven van Sytze Schalk. Ook speelde ze in de serie Toon, regie van Beer ten Kate, de afstudeerfilm Niet Dat Ik Niet Van Je Hou van Sophia de Hoog en een korte film Quiet Nights Again van Olivier Terpstra.

Alex Hendrickx + Casper

Alex Hendrickx

Alex Hendrickx debuteerde in 2011 met een hoofdrol in de kinderserie De Magische Wereld van Pardoes. Al gauw volgde een rol in de populaire jeugdserie Spangas. Daarnaast speelde hij in de televisieseries Gerede Twijfel, Flikken Maastricht en Moordvrouw. In 2016 was Alex te zien in de serie Petticoat. Op het witte doek was Alex o.a. te zien in: Ventoux, Fissa, De Verbouwing en in de internationaal bekroonde jeugdfilm Achtstegroepers Huilen Niet. Daarnaast speelde hij in de Telefilms Laptop en Het Bestand. In 2017 was Alex te zien in Gangsterdam. Alex is in juli 2017 afgestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht. In 2018 is hij te zien in All Stars De Musical en op tv in de psychologische thriller Ik Weet Wie Je Bent.

Huib Cluistra + Teun

Huib Cluistra

Huib Cluistra (1990) studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Tijdens zijn opleiding maakte hij samen met Rosa da Silva de voorstelling It Touched Me onder begeleiding van Alex Klaasen, speelde hij in Carré in de voorstelling Talloze Namen onder regie van Ruut Weissman en Lidwien Roothaan voor Theater na de Dam. Na zijn afstuderen speelde hij o.a. in de voorstelling ANNE in Theater Amsterdam, Cirus Reve, Soof de Musical en Poz Paradise in de Stadsschouwburg Amsterdam, maar ook op festivals als Fringe, De Karavaan, in Het Amsterdamse Bostheater en in Literair Theater Branoul. Hij speelde in series als Flikken Maastricht, Jeuk, Spangas en Familie Kruys. Ook is hij te zien in de bioscoopfilm De Zevende Hemel.

Overige cast:

Alex Hendrickx – Casper
Huib Cluistra – Teun
Niels Gooijer – Mark
Sarah Janneh – Lotte
Joy Wielkens – Noa
Flip Zonne Zuijderland – Doris
Jacqueline Blom – Liesbeth
Hein van der Heijden – Jos

Crew

De ANNE+ crew bestaat uit afgestudeerden aan de Nederlandse Filmacademie, Design Academy Eindhoven, Universiteit van Amsterdam en diverse andere (creatieve) opleidingen.

Maud Wiemeijer + Scenario

Maud Wiemeijer

Maud rondde in 2016 haar opleiding Theaterwetenschap af aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie was zij regieassistent bij Advocaat van de Duivel, van Bos Theaterproducties.

Eind 2015 bedacht ze het concept voor ANNE+, en schreef en ontwikkelde het eerste seizoen. In 2019 kreeg ze een ‘eervolle vermelding’ van de Kees Holierhoek Scenarioprijs 2019’ voor ANNE+. Ook werkte ze als scenarist mee aan de 3LAB serie Bad Influencer (NL Film, AVROTROS, 2018/2019) en schreef en ontwikkelde ze het volledige tweede seizoen van ANNE+ (8x25min). Maud is momenteel druk met het ontwikkelen van meerdere grote projecten, voor zowel film als televisie en Netflix. In haar werk staat positieve representatie van LHBTQ+ personages hoog in het vaandel.

 

Valerie Bisscheroux + Regisseur

Valerie Bisscheroux

Valerie studeerde in 2017 als producent af aan de Nederlandse Filmacademie. Ze werd genomineerd voor de FPN Award 2017, mede vanwege haar projectplan voor ANNE+, tevens haar regiedebuut. In 2018 werd Valerie voor ANNE+ genomineerd in de Debuutcompetitie op het Nederlands Film Festival. Daarna ontwikkelde en regisseerde ze ANNE+ seizoen 2 (8x 25 min).

Valerie focust zich op positieve en genuanceerde representatie van LGBTQ+ karakters en storylines in films en series, en op sterke vrouwenrollen. Ze werkt momenteel aan haar eerste speelfilm (internationale co-productie), en ontwikkelt meerdere projecten voor zowel film als televisie, waaronder een zwart-komische roadtrip en een historisch drama.

 

Laura Bouwmeester + Producent

Laura Bouwmeester

Laura is werkzaam als freelance researcher en productie coördinator. In 2011 behaalde zij cum laude de Master Media Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Na gewerkt te hebben als assistant to the producers bij filmproductiebedrijf Submarine is zij voor zichzelf begonnen. In maart 2017 is zij door Maud en Valerie gevraagd om hen te helpen om van ANNE+ een succes te maken. Daarnaast werkt zij op projectbasis voor het distributiebedrijf Periscoop Film en documentaire productiebedrijf DOXY Films.

Renée Janssen + Uitvoerend Producent

Renée Janssen

Renée rondde in 2014 haar Sociologie master Gender, Sexuality and Society af. Nadat zij Valerie en Maud tegen het lijf liep in een bar voegde zij zich in 2017 bij het ANNE+ team. Naast haar werk als uitvoerend producent voor ANNE+ werkt zij als productieleider en researcher voor Topkapi Nonfiction. Ze is gefascineerd door het maken van hybride combinaties van fictie en non-fictie.

Cor Booy + Camera

Cor Booy

Cor studeerde deze zomer af aan de Nederlandse Filmacademie – Cinematography Lichting 2017 – met de films De Nieuwe Man en Phoenix 38. Hij werkte mee aan de speelfilm Sint (2010) van Dick Maas, de serie Petticoat (2016– ) en de nieuwe film van Clint Eastwood, die nog in productie is. Vanaf het begin is hij nauw betrokken bij de productie van ANNE+. Hij wil zich verder ontwikkelen als director of photography van fictiefilms, commercials en documentaires.

 

Productieleider Mariel Bergema
Opnameleiders Jonne Roos, Jesper Olyve, Jet de Waal & Anna van Schijndel
Productie assistenten Elmar Sietzema, Charlotte Hoge & Margo van der Werf

Regie assistent Sophia de Hoog
Script continuïteit Lorella van der Hooft

2e Camera Abel van Dijk, Dionne Cats & Lotte Heerskens
Licht Sigi van ‘t Schip
Setfotograaf Andra Dols & Elise Borsboom
Setfilm Mara Lin Visser

Geluidsteam Tessa Fransen & Karlijn Hendriksen

Productie design Renée Mes
Productie design assistent Elise Borsboom
Kostuumontwerp Akelei Loos & Noura Oui Fakir
Kleedsters Griet Elsen, Quinda Verheul & Merle van der Wal
Make up Judith van Belle, Anisha Dinmohamed, Annemiek Tip, Ibolya Fülüp, Roza Leyting & Maud Zoetenbier

Postproductie Storm Postproduction
Editors Nina Graafland, Tessel de Vries & Augustine Huijsser
Editor crowdfunding film Nena Broersen

Componist Tess van der Velde

Pers & communicatie Lorella van der Hooft & Sanne van Rijswijk
Social media manager Andra Dols
Crowdfunding coördinator Elmar Sietzema

Grafisch ontwerp & website ontwerp Lin Ven
Website programmeur Maik van Wel

Fotografie cast & crew foto’s website Anne van Zantwijk