Team

Maud Wiemeijer bedacht het concept en schrijft het scenario, Valerie Bisscheroux neemt de regie op zich. Hanna van Vliet, onder meer bekend van de musical De Tweeling (2015), Fiddler on the Roof (2017) en bioscoopfilm Oh Baby (2017) vertolkt de rol van Anne.

Cast

De ANNE+ cast bestaat uit jong Nederlands talent van de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie en andere toneelscholen/opleidingen.

Hanna van Vliet + Anne

Hanna van Vliet

Na jaren bij jeugdtheaterhuis Gouda en Theater Hofplein in Rotterdam gespeeld te hebben, studeerde Hanna van Vliet in 2014 af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie. Hanna liep stage bij zowel Orkater’s Op de Bodem, als bij De Toneelschuur productie Wreed en Teder. Ze speelde de titelrol in de musical Pippi Langkous en een hoofdrol in de musical De Tweeling. Momenteel speelt Hanna in de musical Fiddler on the Roof. Op tv was Hanna onder meer te zien in de series B.A.B.S. (2017-), Danni Lowinski (2013-2016) en Toon (2016-). Verder speelde ze in de films Broers (2017) en Ron Goossens, Low-Budget Stuntman (2017). Ook speelt ze een hoofdrol in de film Oh Baby, die nu in de bioscoop te zien is.

Eline van Gils + Lily

Eline van Gils

Eline van Gils studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie. Tijdens haar studie werkte ze mee aan diverse producties: o.a. de locatievoorstelling Kabaal en Liefde (regie Frances Sanders) tijdens het Zeeland Nazomerfestival in Renesse en Thriller, geschreven door Koos Terpstra en Nhung Dam, dat werd opgevoerd in het Energiehuis in Dordrecht. In de armen van Morpheus is haar laatste voorstelling: een non verbale solo en afstudeervoorstelling aan de Toneelacademie Maastricht van regisseur Sanya Schreuder.

Sharai Rodrigues + Janna

Sharai Rodrigues

Sharai Rodrigues studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie en is werkzaam als theatermaakster en actrice. Tijdens haar studie werkte ze mee aan diverse producties, waaronder de jeugdvoorstelling De 101 Dalmatiërs van Bos Theaterproducties. Samen met collega Hannah Zwaving vormt zij de theatergroep Zusje Dood. Ze speelde in de film Alle tijd (2011) van Job Gosschalk. Verder won ze het NK van de Nederlandse Bartenders Club (NBC) en is een van de trainers van ISAAC Company.

Overige cast:

Djamila Landbrug – Sofie
Kirsten Mulder – Esther
Jouman Fattal – Sara
Jade Olieberg – Jip
Amy van der Weerden – Daantje
Alex Hendrickx – Casper
Huib Cluistra – Teun
Niels Gooijer – Mark
Sarah Janneh – Lotte
Joy Wielkens – Noa

Crew

De ANNE+ crew bestaat uit afgestudeerden aan de Nederlandse Filmacademie, Design Academy Eindhoven, Universiteit van Amsterdam en diverse andere (creatieve) opleidingen.

Maud Wiemeijer + Scenario

Maud Wiemeijer

Maud rondde in 2016 haar opleiding Theaterwetenschap af aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie was zij regieassistent bij Advocaat van de Duivel, geregisseerd door Ursul de Geer, van Bos Theaterproducties. Begin 2015 schreef en regisseerde ze de theatervoorstelling Persona, of één van de andere archetypen, over de huidige generatie kunststudenten. Ook is ze de co-schrijver van de korte film Trifle (The One Vision Party). Eind 2015 bedacht ze het concept voor ANNE+, omdat ze zich graag verder wil ontwikkelen als scenarioschrijver en vindt dat er nog altijd veel te weinig representatie is van lesbiennes in Nederlandse films en series.

Valerie Bisscheroux + Regisseur

Valerie Bisscheroux

Valerie studeerde deze zomer af aan de Nederlandse Filmacademie – Productie Lichting 2017 – met de films Aimée en Bloed Kruipt. Ze werd genomineerd voor de FPN Award 2017, mede vanwege haar projectplan voor ANNE+. Sinds oktober werkt ze als assistent producer bij Millstreet Films. Toen scenariste Maud Wiemeijer haar met het idee voor ANNE+ benaderde, wist ze dat dit het perfecte project was om haar regie ambities de ruimte te geven.

Laura Bouwmeester + Producent

Laura Bouwmeester

Laura is werkzaam als freelance researcher en productie coördinator. In 2011 behaalde zij cum laude de Master Media Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Na gewerkt te hebben als assistant to the producers bij filmproductiebedrijf Submarine is zij voor zichzelf begonnen. In maart 2017 is zij door Maud en Valerie gevraagd om hen te helpen om van ANNE+ een succes te maken. Daarnaast werkt zij op projectbasis voor het distributiebedrijf Periscoop Film en documentaire productiebedrijf DOXY Films.

Renée Janssen + Uitvoerend Producent

Renée Janssen

Renée rondde in 2014 haar Sociologie master Gender, Sexuality and Society af. Zij maakte al snel de switch van de maatschappelijke naar de culturele sector. Na verschillende productionele klusjes en haar stage bij De Balie als redactiemedewerker op de cinema-afdeling besloot ze verder te willen in de filmwereld. Naast haar werk als uitvoerend producent voor ANNE+ werkt zij nu onder andere ook op freelance basis voor de productiehuizen Topkapi Films en Zeppers Film.

Cor Booy + Camera

Cor Booy

Cor studeerde deze zomer af aan de Nederlandse Filmacademie – Cinematography Lichting 2017 – met de films De Nieuwe Man en Phoenix 38. Hij werkte mee aan de speelfilm Sint (2010) van Dick Maas, de serie Petticoat (2016– ) en de nieuwe film van Clint Eastwood, die nog in productie is. Vanaf het begin is hij nauw betrokken bij de productie van ANNE+. Hij wil zich verder ontwikkelen als director of photography van fictiefilms, commercials en documentaires.

 

Productieleider Mariel Bergema
Opnameleiders Jonne Roos, Jesper Olyve, Jet de Waal & Anna van Schijndel
Productie assistenten Elmar Sietzema, Charlotte Hoge & Margo van der Werf

Regie assistent Sophia de Hoog
Script continuïteit Lorella van der Hooft

2e Camera Abel van Dijk, Dionne Cats & Lotte Heerskens
Licht Sigi van ‘t Schip
Setfotograaf Andra Dols & Elise Borsboom
Setfilm Mara Lin Visser

Geluidsteam Tessa Fransen & Karlijn Hendriksen

Productie design Renée Mes
Productie design assistent Elise Borsboom
Kostuumontwerp Akelei Loos & Noura Oui Fakir
Kleedsters Griet Elsen, Quinda Verheul & Merle van der Wal
Make up Judith van Belle, Anisha Dinmohamed, Annemiek Tip, Ibolya Fülüp, Roza Leyting & Maud Zoetenbier

Postproductie Storm Postproduction
Editors Nina Graafland, Tessel de Vries & Augustine Huijsser
Editor crowdfunding film Nena Broersen

Componist Tess van der Velde

Pers & communicatie Lorella van der Hooft & Sanne van Rijswijk
Social media manager Andra Dols
Crowdfunding coördinator Elmar Sietzema

Grafisch ontwerp & website ontwerp Lin Ven
Website programmeur Maik van Wel

Fotografie cast & crew foto’s website Anne van Zantwijk