Over

DE SERIE

Het weekend dat Anne (24) op zichzelf gaat wonen komt ze haar ex-vriendin Lily tegen. Lily was haar eerste vriendin en er is veel gebeurd sinds ze vier jaar geleden uit elkaar zijn gegaan. Tijdens het weekend kijkt Anne terug op alle relaties die ze heeft gehad tijdens haar studententijd in Amsterdam. In zes afleveringen leren we over Anne’s turbulente liefdesleven en hoe deze diverse meisjes en verschillende relaties hebben bijgedragen aan wie ze vandaag is.

Format (6x 11 minuten)

ANNE+ zal op 30 september 2018 haar Nederlandse première beleven op het Nederlands Film Festival in Utrecht en in het najaar landelijk worden uitgezonden door BNNVARA en 3LAB, zowel op tv als online!

WAAROM

Het tekort aan lesbische rolmodellen in de media is een gemis dat gedeeld wordt door jonge lesbiennes uit alle continenten. Na de lancering van de teaser kregen wij reacties vanuit de hele wereld. Het belang van een serie waarin homoseksualiteit niet als probleem maar als gegeven wordt gezien is onmiskenbaar.

Een groot deel van de cast en crew voelt zich persoonlijk verbonden met het project. Ook zelf zochten wij vroeger naar content waarin we ons gerepresenteerd voelden. Content die ons kon laten zien dat sommige gevoelens niet vreemd zijn en dat homoseksualiteit niet per se een recept voor moeilijkheden is. Een grote drijfveer voor het maken van ANNE+ is dan ook dat we jongeren overal ter wereld de beelden bieden die wij in onze tienerjaren zo hard nodig hadden.

ANNE+ STICHTING

De serie ANNE+ is de eerste content uiting van de ANNE+ Stichting. Naast scenarist Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux, maken uitvoerend producenten Laura Bouwmeester en Renée Janssen deel uit van de stichting. ANNE+ Stichting heeft ten doel het bijdragen aan een bredere representatie in de media van diversiteit in geaardheid, genderidentiteit en de zichtbaarheid en acceptatie van deze thema’s wereldwijd.

Aflevering 1 en 2 werden op eigen kracht ontwikkeld vanuit de ANNE+ Stichting met subsidies van o.a. het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Trutfonds en met behulp van een succesvolle crowdfunding op CineCrowd. Al snel kwam ANNE+ op de radar bij filmproductiebedrijf Millstreet Films en zo kon ook de rest van het seizoen gedraaid worden. Inmiddels is bekend dat de serie op televisie en online te zien zal zijn bij BNNVARA en 3LAB.

Show your support aan de ANNE+ Stichting:
Doneer aan NL64 TRIO 0338 7475 24 ten name van ANNE+ Stichting. Graag in de omschrijving ‘donatie’ zetten.

ANNE+ zou niet hetzelfde geweest zijn zonder:


Amsterdamse Fonds voor de Kunst

Camalot
 
 Trutfonds
 
 Zij aan Zij

Speciale dank aan:

Harro Presser

Nori Spauwen