Over

DE SERIE

ANNE+ vertelt het verhaal van de lesbische twintiger Anne die in Amsterdam woont en studeert. In de coming-of-age webserie staat in elk van de zes afleveringen een andere relatie centraal. We volgen Anne’s ontwikkeling gedurende vier jaar, leren haar vrienden kennen en ontdekken hoe verschillende relaties haar hebben gemaakt tot de persoon die ze nu is. Door de verschillende meisjes in de afleveringen van de webserie, en door de ontwikkeling die Anne bij elk van hen meemaakt, laten we zien hoe divers en uiteenlopend mensen zijn.

ANNE+ zal op 30 september 2018 haar Nederlandse première beleven op het Nederlands Film Festival in Utrecht en in het najaar landelijk worden uitgezonden door BNNVARA en 3LAB, zowel op tv als online!

WAAROM

Het tekort aan lesbische rolmodellen in de media is een gemis dat gedeeld wordt door jonge lesbiennes uit alle continenten. Na de lancering van de teaser kregen wij reacties vanuit de hele wereld. Het belang van een serie waarin homoseksualiteit niet als probleem maar als gegeven wordt gezien is onmiskenbaar.

Een groot deel van de cast en crew voelt zich persoonlijk verbonden met het project. Ook zelf zochten wij vroeger naar content waarin we ons gerepresenteerd voelden. Content die ons kon laten zien dat sommige gevoelens niet vreemd zijn en dat homoseksualiteit niet per se een recept voor moeilijkheden is. Een grote drijfveer voor het maken van ANNE+ is dan ook dat we jongeren overal ter wereld de beelden bieden die wij in onze tienerjaren zo hard nodig hadden.

ANNE+ STICHTING

De serie ANNE+ is de eerste content uiting van de ANNE+ Stichting. Naast scenarist Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux, maken uitvoerend producenten Laura Bouwmeester en Renée Janssen deel uit van de stichting. ANNE+ Stichting heeft ten doel het bijdragen aan een bredere representatie in de media van diversiteit in geaardheid, genderidentiteit en de zichtbaarheid en acceptatie van deze thema’s wereldwijd.

Show your support aan de ANNE+ Stichting:
Doneer aan NL64 TRIO 0338 7475 24 ten name van ANNE+ Stichting. Graag in de omschrijving ‘donatie’ zetten.

ANNE+ zou niet hetzelfde geweest zijn zonder:


Amsterdamse Fonds voor de Kunst

Camalot
 
 Trutfonds
 
 Zij aan Zij

Speciale dank aan:

Harro Presser

Nori Spauwen