ANNE+ Cast

Hanna van Vliet

Hanna van Vliet

Anne

Hanna van Vliet

Hanna van Vliet studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie. Aan ANNE+ werkt Hanna, naast als actrice, mee als co-creator. Ze had eerder rollen in films als Oh Baby, Broers, Ron Goossens Low-Bugdet Stuntman en de Netflix serie Toon. In 2021 komt de film Quicksand uit, waarin ze de hoofdrol vertolkt. Naast haar werk voor de camera, is ze ook regelmatig in het theater te zien. Ze speelde hoofdrollen in musicals als De Tweeling, Fiddler on the Roof en Pippi Langkous. Ze werd twee keer genomineerd voor een Musical Award voor Beste Actrice. Hanna zet zich in voor een brede representatie van queer- en vrouwenrollen in het Nederlandse film- en tv landschap. Voor haar rol in ANNE+ werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Actrice in een dramaserie op het Nederlands Film Festival 2020.

Foto: Passian Smit

Jade Olieberg

Jade Olieberg

Jip

Jade Olieberg

Jade Olieberg is een van de meest getalenteerde Nederlandse actrices van haar generatie. Ze speelde in een aflevering van de Amerikaanse CBS hit-serie RANSOM (2018) en bemachtigde vervolgens de hoofdrol in de Netflix Orginal series ARES. De serie kwam wereldwijd uit op Netflix in 2020. Al op jonge leeftijd speelde Jade de hoofdrol in de internationaal succesvolle jeugdfilm Hoe Overleef Ik Mezelf? (2008). Sinds haar afstuderen aan de Academie voor Theater en Dans Amsterdam in 2016, verscheen ze in hoofd- en bijrollen in verschillende films en langlopende series; Van God Los (2011), Overspel (2012), Penoza (2017), Ik Weet Wie Je Bent (2018), de Duitse serie Der Amsterdam Krimi (2020) en ANNE+ seizoen 1 en 2 (2018-2020). Daarnaast is ze ook te zien geweest op het toneel, waaronder LAURA H., de theaterbewerking van het prijswinnende boek over een Nederlandse ISIS-bruid. Voor deze rol werd Jade genomineerd voor de prestigieuze Theo d’Or theaterprijs. De komende tijd is ze te zien in meerdere films en series zoals Drijfzand (2021), Good Bad Girl (2021) en de film van ANNE+ (2021).

Foto: Shannon Kanhai

Eline van Gils

Eline van Gils

Lily

Eline van Gils

Eline is in 2014 afgestudeerd aan de Toneel- en Kleinkunstacademie in Amsterdam. In haar laatste jaar liep ze stage bij diverse theatergezelschappen zoals het NNT, Zeelandia en bij regisseur Koos Terpstra. Na haar opleiding speelde Eline naast de tv-series ANNE+ en Thuisfront in veel verschillende voorstellingen van jonge makers. Eline heeft veel ervaring met het spelen voor een jong publiek. Ze werkt als vaste actrice bij theatergezelschap Playback waarmee ze door het hele land tourt. Deze voorstellingen gaan over het bespreekbaar maken van moeilijke thema’s zoals seksualiteit, pesten en imago. In 2021 tourt ze met de voorstelling 'George en Eran worden veganisten' door Nederland en speelt ze een rol in 'Verdwenen Dagen’, een korte film voor Videoland van regisseur Jim Süter.

Foto: Roeltje van de Sande Bakhuyzen

Jouman Fattal

Jouman Fattal

Sara

Jouman Fattal

In 2015 studeerde Jouman Fattal af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien is ze uitgegroeid tot een veelzijdige actrice, theatermaker en schrijfster. Ze speelde hoofdrollen in de dramaserie Project Orpheus en de tv-serie De Zuidas, hiervoor werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Actrice. In 2019 speelde Jouman rollen in Gelukzoekers en de online webserie ANNE+. Op het podium speelde ze in Noem het Maar Liefde, evenals in de solovoorstelling Quatsch, als onderdeel van het Amsterdam Fringe Festival. In 2020 speelt ze de hoofdrol in de theatervoorstelling Broken Winged Bird, een coproductie van Frascati Productions en Theater Na de Dam. Daarnaast zal Jouman onder andere te zien zijn in tv-series als Koppensnellers, Nieuw Zeer en het tweede seizoen van ANNE+.

Foto: Ilja Keizer

Alex Hendricks

Alex Hendricks

Casper

Alex Hendricks

Alex studeerde in 2017 af aan de Theateracademie in Maastricht. Op het podium speelde hij in de musical All Stars, maar ook in producties van Het Nationaal Theater, Toneelgroep Oostpool, en meest recentelijk in Wolven Huilen niet Alleen van Frascati Producties. Alex speelde hoofdrollen in de tv-series Petticoat en Ik Weet Wie Je Bent. Daarnaast speelde hij in films in binnen- en buitenland zoals Ventoux, Fissa, De Verbouwing, App en Gangsterdam. In 2020 zal hij te zien zijn in tv-series als Van der Valk, ANNE+ en Dertigers.

Foto: Peter van Renesse van Duivenbode

Huib Cluistra

Huib Cluistra

Teun

Huib Cluistra

Huib studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Na zijn afstuderen speelde hij in televisieseries als ANNE+ (seizoen 1 en 2), Dertigers, Flikken Maastricht, Jeuk, Familie Kruys en SpangaS. Daarnaast was hij te zien in de bioscoopfilm De Zevende Hemel en verschillende reclames. Ook was hij te zien in voorstellingen bij Literair Theater Branoul in Den Haag, in het Amsterdamse Bos, op festivals als Fringe en De Karavaan en was hij te zien in ANNE, over het leven van Anne Frank, Circus Reve, Poz Paradise in de Stadsschouwburg Amsterdam, Ghost Stories en meest recentelijk in Ach Mijn Wederhelft in Frascati Amsterdam.

Foto: Hetty de Kruijf

Amy van der Weerden

Amy van der Weerden

Daantje

Amy van der Weerden

Amy van der Weerden studeerde in 2015 af aan de acteursopleiding van Toneelacademie Maastricht. Amy speelde in de Netflix serie 'Toon' en de webserie 'Toen wij de tijd hadden'. Ook was ze te zien in de televisieserie 'ANNE+’, 'Adem in, Adem uit’, 'Flikken Rotterdam' en in de romantische komedie ‘Single39'. Ze speelde in verschillende toneelproducties: 'TheDreaming' (i.s.m. De Warme Winkel), ‘Het Ontmoetingsbureau' en 'Better Safe Than Sorry' van Merel Smitt, 'Paradise Pigs' en 'Oor Overboord' van Jan Jasper de Vries, 'Kaptka' en 'Scherven' van Sytze Schalk. Ze is te horen in het hoorspel 'De Wraak van de Kaap' in samenwerking met TG Lampfret en Theater Walhalla.

Foto: Hetty de Kruijff

Jesse Mensah

Jesse Mensah

Max

Jesse Mensah

Jesse Mensah (1993) is in 2016 met de theatervoorstelling Fort Europa afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In het theater was hij o.a. te zien bij Theater Utrecht in Stad der blinden, Een soort Hades en Platonov; bij de Toneelmakerij in Lear en De verbeelde stad op het Over het IJ Festival; bij Toneelschuur Producties in Weg met Eddy Belleguele (NTF-selectie 2020) en bij Orkater Nieuwskomers met zijn eigen collectief in Illias. Jesse speelde rollen in verschillende televisieseries en was een vaste presentator van het kinderprogramma Willem Wever. In ANNE+ vertolkt Jesse de rol van Max.

Foto: To Huidekoper

Flip Zonne Zuijderland

Flip Zonne Zuijderland

Doris

Flip Zonne Zuijderland

Flip Zonne Zuijderland is een Amsterdamse acteur en filmmaker. Sinds 2018 is hij mede eigenaar van een filmproductiebedrijf genaamd Zo'n Bende dat zich specialiseert in het produceren van videoclips voor lokale artiesten. Ook is hij momenteel bezig met het ontwikkelen van een short form serie over het leven van een jonge transman. Met de rol van Doris in ANNE+ had hij in 2019 zijn debuut op het grote scherm. Vanaf september 2020 zal hij starten als performer bij DOX, een theatercollectief uit Utrecht. DOX staat bekend om hun expressieve performances en hedendaagse onderwerpen.

Foto: Lotte Delcour

Myrthe Huber

Myrthe Huber

Caro

Myrthe Huber

Myrthe Huber studeerde in 2017 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Tijdens haar studie richtte zij zich, naast het spelen, ook op het schrijven van tekst en muziek. Samen met klasgenoot Milan Sekeris ging zij na de toneelschool verder als muziekduo NORDGROND. Op tv heb je haar kunnen zien in het satirische programma Even tot Hier en in de series Bad Influencer en TreurTeeVee. In het theater was zij onder andere te zien in ANNIE De Musical en in George en Eran worden racisten. Met NORDGROND tekende zij ook voor de muziek van deze voorstelling.

Foto: Roeltje van de Sande Bakhuyzen

Jacqueline Blom

Jacqueline Blom

Liesbeth

Jacqueline Blom

Jacqueline Blom speelde o.a. bij Het Nationale Toneel, Theatergroep Hollandia en RO Theater en in vrije producties. Ze was te zien in voorstellingen als ‘De Koopman van Venetië’, ‘Decadence’ en ‘Woman who walked into doors’, ‘Dogville’, ‘Welkom in de familie’ en ‘Aquarium’. Op televisie was zij te zien in series als Oogappels en ANNE+. En in Oud Geld, Loenatik, Penoza, Volgens Robert en Volgens Jacqueline. Dit seizoen speelde ze bij de Haarlemse Toneelschuur in het stuk ‘Beautyqueen of Leenane’. Daarnaast ontwikkelt ze scripts voor tv. En de podcast ‘de bitch en de hoer’ over het ontwarren en uitgraven van onderdrukkende systemen om vrouwen op hun ondergeschoven plek te houden.

Foto: Jacqueline de Haas

Hein van der Heijden

Hein van der Heijden

Jos

Hein van der Heijden

Hein van der Heijden speelde in meer dan 80 film- en televisieproducties, vooral in Nederland en België. Een hoofdrol speelde hij in de Nederlands/Italiaanse serie ‘La Famiglia’ die op Netflix kwam. In het theater speelde hij prijswinnende rollen, zoals die in Tjechovs ‘Oom Wanja’ en de titelrol in ‘Vincent van Gogh’. Hij was ook twee keer genomineerd voor de twee rollen in musicals waarin hij speelde. Scar in ‘The Lion King’ en ‘Sinatra’ in een musical over deze zanger. Sinds 2016 maakt Hein van der Heijden deel uit van het ensemble van ‘Het Nationale Theater’ in Den Haag.

Foto: André Sjouerman

Laura Gómez

Laura Gómez

Cecilia

Laura Gómez

Laura Gómez werd bekend bij een groot internationaal publiek door haar rol als Blanca Flores in de Netflix hitserie Orange is the New Black. Op tv was ze te zien in Law & Order: SVU, de HBO miniserie Show Me a Hero, en als Cecilia Castillo in ANNE+. Op het witte doek was ze te zien in Exposed, America Adrift, en Sambá, dat in premiere ging op het Tribeca film festival in 2017. Ze is onderdeel van “Women Artists Writing”, een creatief collectief dat een stem geeft aan vrouwelijke schrijvers in het theater. Ze heeft een paar korte films geregisseerd, zoals To Kill a Roach en Hallelujah, dat ze ook schreef, produceerde en de hoofdrol in speelt. Gomez pendelt tussen New York City en Santo Domingo en schrijft momenteel aan het scenario van haar eerste speelfilm.

Foto: Eva Hart

Ayla Çekin Satijn

Ayla Çekin Satijn

Maya

Ayla Çekin Satijn

Ayla is (stem) actrice, regisseur en moderator. Ze is naast ANNE+ te zien in de serie Het F-woord en binnenkort in de series Deep Shit (NPO) en Dirty Lines (Netflix). Ze is een Turkse queer vrouw en voelt een groot belang voor representatie van vooruitstrevende vrouwenrollen. Ze tourde met verschillende theatergezelschappen zoals Toneelgroep Oostpool en Club Lam, waarbij zij naast actrice ook artistiek inhoudelijk verantwoordelijk is. Ook presenteerde Satijn de ochtendshow van Oerol in 2019 en maakte ze de podcast “Vrouwenrol”. Momenteel maakt ze haar debuut als regisseur met haar zelfgeschreven korte film Beş op het Nederlands Film Festival.

Foto: Martine Kamara

Kirsten Mulder

Kirsten Mulder

Esther

Kirsten Mulder

Kirsten maakte haar debuut op televisie, en sinds haar afstuderen van de Theaterschool in Amsterdam in 2000 is ze zeer actief op het podium. Ze was deel van het vaste acteursensemble van Toneelgroep Oostpool. Ze speelde verschillende hoofdrollen in succesvolle voorstellingen als A VIEW FROM A BRIDGE, A STREETCAR NAMED DESIRE en WHO’S AFRAID OF VIRGINIA WOOLF. Voor haar rol als Honey in laatstgenoemde won Kirsten de Colombina. Kirsten was te zien in het hooggewaardeerde ANGELS IN AMERICA, LULU en DEMONEN. In 2020 zal ze te zien zijn in een solo perfomance: BEING WRONG AND HOW TO ADMIT IT. Kirsten is te zien geweest in tv series als: Annie M.G., Westenwind, Judas, The Future is Fantastic, Swanenburg, ANNE+ en meer.

Foto: Iris Duvekot

Joy Wielkens

Joy Wielkens

Noa

Joy Wielkens

Actrice en zangeres Joy Wielkens studeerde aan de ATKA. Joy heeft in de meest uiteenlopende (muziek)theaterproducties, films en series gespeeld, o.a. de tv-series ANNE+, Dertigers, Van Speijk, Divorce, CMC en Zwarte Tulp en films als; Sonny Boy, Toscaanse bruiloft, Alles is familie en De Marathon. Ze speelde hoofdrollen op het toneel: Beneatha’s Place, A Raisin in the Sun, The Mountaintop en muziektheaterstukken als: Billie!, The Lion King DL en The Buddy Holly story. In 2013 werd ze genomineerd voor een Musical Award. Joy maakte drie theaterprogramma’s: Sneeuw, Papa was a rollin’ nobody en Negra. In 2019 speelde ze de hoofdrol in de korte film: Ik ben van Mirella Muroni. Afgelopen jaar toerde ze met de theatervoorstelling Dear Winnie.

Foto: Karen Scheffers

Valentijn Benard

Valentijn Benard

Oscar

Valentijn Benard

Valentijn Benard (Amsterdam, 1988) studeerde in 2016 af van de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (ArtEZ). Direct na zijn afstuderen vervulde hij de hoofdrol in Soldaat van Oranje – de musical. Sindsdien is hij o.a. te zien geweest als één van de hoofdrollen in de telefilm Het Hart van Hadiah Tromp (2017); theater (Permanent Destruction – The HM Concert; La Pretenza – beiden 2019) en (web)series (Flikken Rotterdam; Joardy Season; ANNE+). Eind 2020 zal hij te zien zijn in een aflevering van All Stars & Zonen en in de theatervoorstelling Dronken Mensen, een co-productie van Theater Bellevue en Dronken Mensen.

Foto: Roeltje van de Sande Bakhuyzen

Sarah Janneh

Sarah Janneh

Charlie

Sarah Janneh

Na de vooropleiding Fontys Tilburg werd Sarah aangenomen op de Toneelschool & Kleinkunst academie in Amsterdam. Na haar stage bij het Noord Nederlands Toneel waar zij in de marathon voorstelling Borgen van Ola Mafalaani speelde, studeerde zij af met haar solo programma Tumbleweed. Voor haar rol in de musical ‘Fiddler on the roof’ werd zij in 2018 genomineerd als aanstormend talent. Naast musical & theater heeft Sarah ook aan verschillende tv en film projecten meegewerkt. Zo is zij regelmatig te zien in de televisie serie ’Het Klokhuis’, speelde ze in de NTR Kort! ‘Nervosa’ en in de film ’De Piraten van Hiernaast.

Foto: Hetty de Kruijf

Sharai Rodriguez

Sharai Rodriguez

Janna

Sharai Rodriguez

Sharai Rodrigues studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie en is werkzaam als theatermaakster en actrice. Tijdens haar studie werkte ze mee aan diverse producties, waaronder de jeugdvoorstelling De 101 Dalmatiërs van Bos Theaterproducties. Naast haar werk in het theater speelde ze ook in de film Alle tijd en series als DNA en de Ludwigs. Verder was ze in 2017 Nederlands Kampioen Bartending en werd ze tweede tijdens het WK in Kopenhagen. Momenteel is ze ook werkzaam als barconsultant en specialist trainer in bartending, mixology en hospitality.

Foto: Anne van Zantwijk

Djamila Landbrug (Darshan)

Djamila Landbrug (Darshan)

Sofie

Djamila Landbrug (Darshan)

Djamila Landbrug (Darshan) studeerde in 2010 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool v/d kunsten Utrecht. Ze heeft o.a. gewerkt voor Internationaal Theater Amsterdam (ITA) als actrice in de voorstellingen In Ongenade en De andere stem, en werkte daarnaast ook als theaterdocent voor het gezelschap. Ze speelde rollen in series als Papadag, Nieuwe Buren, De Spa. Naast haar werk als actrice is ze werkzaam als docent Theater en Theatermaker in het onderwijs en voor diverse kunstinstellingen. Darshan in momenteel werkzaam als Shiatsu therapeut en werkt op het gebied van holistisch helen.

Foto: Anne van Zantwijk

Anne-Chris Schulting

Anne-Chris Schulting

Stella

Anne-Chris Schulting

Anne-Chris Schulting studeerde in 2015 af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Tijdens haar opleiding speelde ze in producties bij Toneelgroep Oostpool en liep ze stage in de voorstelling Elektra bij NTGent. Na haar opleiding volgden producties bij onder andere Internationaal Theater Amsterdam, Theater Utrecht, Het Zuidelijk Toneel en Toneelschuur Producties met veel verschillende regisseurs. Verder is Anne-Chris ook te zien in de korte film Daan & Chris op YouTube en de net verschenen film Verdwenen Dagen op Videoland.

Foto: Roeltje van de Sande Bakhuyzen

ANNE+ Crew

Season 1

 • Maud Wiemeijer

  Scenario / Creator

 • Valerie Bisscheroux

  Regisseur / Creator

 • Hanna van Vliet

  Co-creator

 • Rachel van Bommel

  Producent

 • Suzan de Swaan

  Producent

 • Laura Bouwmeester

  Uitvoerend producer

 • Renée Janssen

  Uitvoerend producer

 • Suzanne Corbeek

  Uitvoerend producer

 • Cor Booy

  Camera

 • Renée Mes

  Production Design

 • Akelei Loos

  Kostuum

 • Roza Leyting

  Visagie

 • Tessa Fransen

  Boom Operator

 • Karlijn Hendriksen

  Sound Design

 • Storm Postproduction

  Post productie

 • Augustine Huijsser

  Editor

 • Tessel de Vries

  Editor

 • Tess van der Velde

  Componist

Season 2

 • Maud Wiemeijer

  Scenario / Creator

 • Valerie Bisscheroux

  Regisseur / Creator

 • Hanna van Vliet

  Co-creator

 • Rachel van Bommel

  Producent

 • Suzan de Swaan

  Producent

 • Robert Kievit

  Co-producent

 • Monique van Welzen

  Uitvoerend producent

 • Soetkin Verbeek

  Productieleider

 • Laura Bouwmeester

  Productieleider

 • Cor Booy

  Camera

 • Hiske de Goeije

  Production Design

 • Akelei Loos

  Kostuum

 • Lois van Galen Last

  Kostuum

 • Lindelotte van der Meer

  Visagie

 • Tessa Fransen

  Boom operator

 • Koos van der Vaart

  Boom operator

 • Jonne Roos

  Post productie

 • Augustine Huijsser

  Editor

 • Rosanne Blokker

  Sound Design

 • Stefan Meutstege

  Sound Design

 • Tess van der Velde

  Componist